26 Nisan 2015 Pazar

Kitap Yorumu // Bir Genç Kızın Uyuşturucu Günlüğü

    ''Bir Genç Kızın Uyuşturucu Günlüğü'' de yakın zamanda okuduğum ve beğendiğim kitaplardan. Kitap yanımda olmadığından klasik bookcloude instagram fotoğraflarımdan çekemiyorum ama kitabın kapağı, tipi, basımı her şeyi çok güzel. Goodreads puanı 3.75 gibi bir şey. Ben 4 veriyorum. 

   Kitabın konusu başlığından da anlayabileceğiniz gibi 15 yaşında bir kızın uyuşturucuyla tanışması ve bağımlı olma süreci.

     Kitap bu olayları gerçekten yaşamış biri gibi yazılmış. Her günün tarihi var ama bazı günler için ''nerede, nasıl yazıldığı belli değil, minik kağıt parçalarına yazılmış'' deniliyor. Kitabın en etkileyici tarafı bu. Aslında kitabın yazarı Beatrice Sparks diye bir terapist. Gençlerin zararlı maddelerden uzak durmasını sağlamak için bağımlıların ağzından aşırı gerçekçi kitaplar yazıyor. Aynı yazarın alkol bağımlılığıyla ilgili bir kitabı da var sanırım ama Türkçeye çevrilmemiş. 

    Kitabın bazı bölümleri gerçekten çok abartı ama sosyal sorumluluk mantığında yazıldığı için oraları görmezden gelebiliyorsunuz. Bana göre kitabın en iyi yanı ana karakterin bizim gibi biri olması. Uyuşturucuya arkadaş ortamı yüzünden başlıyor, ailesiyle ya da okuluyla fantastik sorunları olduğu için değil. Kısaca hepimizin başına gelebilecek bir olay anlatılıyor ve bence bu yüzden herkesin okuması gereken bir kitap. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder